NEI

PRAKTIJKGEGEVENS

drs. Michel H.F. de Vries
Vlamoven 5, 9792 TK Ten Post
tel. : 0634487103 (met voice mail)

NEI (Neuro Emotionele Integratie)

De NEI-methode is ontwikkeld door R. Martina (arts) en omvat naast door Martina eerder ontwikkelde diagnostiek en therapie, elementen uit de acupunctuur, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en kinesiologie (spiertesten). Hierdoor kunnen emotionele blokkades uit het verleden worden aangepakt.

 

Met behulp van een spiertest en een vast protocol vragen, gericht aan het onbewuste geheugen, is het mogelijk om te achterhalen wat er vroeger is gebeurd dat de emotionele blokkade heeft veroorzaakt. Aan het eind van de sessie wordt u bevrijd van de blokkade. De ademhaling speelt hierbij een grote rol. De weg is vrij voor zelfinzicht en herstel.

 

In de Oosterse geneeskunde gaat men er van uit dat emotionele problemen op den duur tot klachten leiden. Post Michel heeft goede resultaten gezien met de NEI methode bij cliënten die ingrijpende ervaringen uit het verleden wilden verwerken en die te maken hadden met gemoedsklachten, zoals angsten en depressieve gevoelens. Voorts kan de NEI steunend werken bij andere therapieën voor fysieke klachten.