Praktijkaanbod

PRAKTIJKGEGEVENS

drs. Michel H.F. de Vries
Vlamoven 5, 9792 TK Ten Post
tel. : 0634487103 (met voice mail)

Post Michel werkt uitsluitend NATUURGENEESKUNDIG

Mensen met bepaalde klachten kunnen heel goed geholpen worden in het alternatieve circuit, maar er zijn ook mensen die juist regulier (naar huisarts of specialist) dienen te gaan.

 

De grondregel van de natuurgeneeskunde is gelegen in het feit dat naar de mens als geheel wordt gekeken en niet op één orgaan gericht is, de zgn. holistische benadering. Vervolgens wordt het zelfregulerend en zelfhelend vermogen gestimuleerd.

 

Bij de intake wordt in samenspraak met de cliënt een plan van aanpak gemaakt en besproken op welke behandelingen of combinaties daarvan de nadruk wordt gelegd binnen de behandelingsmethoden van Post Michel. Na een afgesproken aantal behandelingen vindt wederom in samenspraak met de cliënt een evaluatie plaats.

 

Veel geziene klachten:

 • stress, burn out
 • chronische aandoeningen
 • chronische pijnen en chronische vermoeidheid
 • gebrek aan energie
 • allergieën en intoleranties
 • toxische belasting, bv. amalgaamproblematiek
 • hulp bij gewichtsvermindering en stoppen met roken.
 • diverse gemoedsklachten zoals angsten en depressieve gevoelens

 

Om bovengenoemde klachten helder in beeld te krijgen en te behandelen worden in de praktijk Post Michel de volgende methoden gebruikt:

 • Elektro-acupunctuur (EAV) en Vegatest
 • Spagyriek
 • Ooracupunctuur
 • Bioresonantie (Asyra en Rathera)
 • NEI
 • Magnetiseren

 

De elektro-acupunctuur is bijzonder geschikt om precies uit te zoeken bij chronische aandoeningen, chronische vermoeidheid, allergieën en intoleranties etc., wat de onderliggende oorzaak is om daarna de adequate homeopathische middelen in te kunnen nemen. De Vegatest is voortgekomen uit de elektro-acupunctuur en is met name geschikt om bij diverse aandoeningen het meest oorzakelijke probleem vast te stellen.

 

De spagyriek is een heel mooi therapeutisch systeem, dat niet in 2 zinnen kan worden
uitgelegd. Spagyrische middelen worden uitsluitend bereid door een apotheek. Zie bij
Spagyriek.

 

Bij de ooracupunctuur kunnen punten in het oor die samenhangen met bepaalde klachten via de pols (VAS, zie verder) opgespoord worden en behandeld met een softlaser. Vaak worden naast de punten in het oor ook nog een aantal acupunctuurpunten op het lichaam aanvullend behandeld met een softlaser. Post Michel maakt vooral gebruik van softlasers. Softlasers zijn tegenwoordig erg effectief. Voorts zijn er oorzaadpleisters en magneetkorrels.

 

Bij veel cliënten wordt tijdens de behandeling het Asyra systeem ingezet, omdat dit een heel volledig beeld geeft van alle mogelijke aandoeningen, welke aan de orde zijn. Daarnaast wordt de cliënt al meteen behandeld met harmoniserende frequenties, die ook worden overgebracht via een laserpen en tevens worden ingeprent in een druppelflesje om thuis te gebruiken. Tevens kan een voedingsadvies voor de korte termijn gegeven worden en ook het advies welke voedingssupplementen nuttig zijn. Het Asyra systeem betreft dus onderzoek en bioresonantie behandeling.

 

Wanneer bij een behandeling het Asyra systeem niet wordt gedaan kan de Rathera bioresonantie worden ingezet om de cliënt harmoniserende frequenties mee te geven.

 

De NEI is een zeer goede behandeling voor met name gemoedsklachten, zoals angsten, depressieve gevoelens en ingrijpende ervaringen uit het verleden. Voorts kan het steunend werken bij andere therapieën voor fysieke klachten.

 

Magnetiseren: doet Post Michel uitsluitend na overleg met de cliënt in specifieke situaties.

 

Softlasers, homeopathische middelen, bioresonantie, NEI en magnetiseren zijn in feite bedoeld, om zoals boven beschreven het zelfregulerend vermogen van het lichaam te stimuleren. De homeopathische middelen komen van apotheek of leverancier, maar kunnen ook via de apparatuur worden ingeprint in een flesje neutrale vloeistof (gesealed). Zoals gezegd, komen de spagyrische middelen van een apotheek.

 

Achtergrond informatie over bovengenoemde methoden kunt u nalezen bij de desbetreffende onderwerpen op deze website.